FASADRENOVERING – PRAKTISKA RÅD

Att hålla byggnadens fasad i gott skick är mycket viktigt eftersom dess utseende påverkar hur hela huset ser ut mot den omgivande arkitekturen och andra landskapselement. När vi märker fasadfel, fallande gips, uppkomsten av fukt eller alger och mögel är det hög tid att börja renoveringsaktiviteter så snart som möjligt. Om vi inte är specialister på detta, eller om byggnaden är väldigt gammal och kräver särskilda åtgärder, är den bästa lösningen att anställa ett professionellt renoveringsteam som professionellt kommer att utföra alla nödvändiga arbeten.

Som en ny fasad

Fasaden bör renoveras ungefär vart tionde år. Om det bara är dammigt men ingen skada eller fukt syns på det räcker det ofta att bara tvätta den och måla om den med fasadfärg eller skydda det på något annat sätt. Om fasadskiktets tillstånd inte är bra blir det dock nödvändigt att genomföra en renovering. Då är det värt att anställa ett professionellt företag som specialiserat sig på denna typ av arbete, som kommer att utföra alla nödvändiga åtgärder för att återställa fasaden till sitt goda utseende.
Under fasadrenoveringen börjar arbetena vanligtvis med en grundlig tvättning av ytan, sedan ska eventuella mekaniska skador repareras. Om reparationen gäller små sprickor kan du byta ut dem mot gips efter rengöring, men vid större skador kommer platserna med det nya gipset att stå ut mot bakgrunden av hela, så det är bäst att göra om hela fasaden.

När du byter fasadgips, låt oss tänka noga när du väljer en ny, eftersom vissa typer blir smutsiga snabbare och andra kan vara mer motståndskraftiga mot föroreningar och svåra väderförhållanden. Till exempel måste mineraliska plåster täckas med fasadfärg, eftersom de annars blir smutsiga mycket snabbt. Silikonplåster är mycket mer hållbara, de är motståndskraftiga mot både hög luftfuktighet och högt solljus och de blir inte smutsiga för snabbt.

Kontakta oss för en fasadrenovering i Göteborg!